Бившият американски президент Доналд Тръмп ще се яви пред съдия в

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп ще се яви пред съдия в
Коментари Харесай

Тръмп се явява пред съда

Бившият американски президент Доналд Тръмп ще се яви пред арбитър в Ню Йорк във вторник, с цел да отговори на наказателни обвинявания, които заплашват да хвърлят в ужас цялата конкуренция за Белия дом през 2024 година, заяви Агенция Франс Прес.

Тръмп е първият настоящ или някогашен американски президент, който е упрекнат в закононарушение.

Около 30 обвинявания, в това число най-малко едно закононарушение, се чака да бъдат разкрити по време на обвиняването, което евентуално ще продължи единствено към 15 минути.

Републиканецът твърди, че е жертва на " политическо гонене ". Но също по този начин употребява случая, за да засилва поддръжката си и да събере милиони долари за опита си да си върне Белия дом през идната година.

Тръмп от дълго време заобикаля правни последствия в персоналния, професионалния и политическия си живот. Той е уредил редица частни цивилен каузи през годините.

Като президент той два пъти беше подложен на импийчмънт от Камарата на представителите, ръководена от Демократическата партия, само че избегна наказание от Сената.

Тръмп сподели по-рано, че няма желание да се отхвърля от надпреварата за номинацията на Републиканската партия, даже и да бъде упрекнат в закононарушение.

Явяването на Тръмп пред съда ще се организира при засилено полицейско наличие. Все още не е известно дали самото чуване ще бъде излъчено по малкия екран.

Адвокатите на Тръмп са споделили, че техният клиент няма да се признае за отговорен по всички обвинения по време на правосъдното съвещание.

След това Тръмп би трябвало да се върне напряко във Флорида, където възнамерява да произнесе вечерна тирада.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР